SI EN DE

SPLOŠNO O CENTRU ZA DRUŽINE MURSKA SOBOTA

Center za družine Murska Sobota (v nadaljevanju: center) je okolje, v katerem družine okrepijo družinske vezi in izboljšajo kvaliteto bivanja. Izvajalec projekta je Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan.

V sklopu centra se izvajajo kakovostne izobraževalne in praktične delavnice, namenjene staršem  in vzgoji, razni tematski družinski dogodki, kakor tudi pestri počitniški programi za otroke in mladostnike, ki temeljijo na vzpodbujanju pozitivnih izkušenj. Aktivnosti centra so namenjene druženju in uresničevanju potreb različnih oblik družin v vseh življenjskih obdobjih, prispevajo k lažjemu usklajevanju poklicnega, družinskega in zasebnega življenja družinskih članov ter odgovarjajo na potrebe sodobnega načina življenja, ki je družinske člane medsebojno oddaljil.

 

Celotni program centra, ki deluje v prostorih RIS Dvorec Rakičan (Lendavska 28, Rakičan), je uporabnikom na voljo brezplačno preko celotnega koledarskega leta (razen ob praznikih).

Od ponedeljka do petka je center odprt v popoldanskem času med 12.00 in 17.00, ob sobotah pa med 8.00 in 15.00.

Kaj ponujamo?

-  Neformalno druženje v prijetno urejenem prostoru in prenos primerov dobrih praks: izmenjava  izkušenj med otroci, mladostniki in odraslimi, vezanih na vzgojo, družinsko problematiko, komunikacijo, medsebojne odnose ter izboljšanje komunikacijskih vezi v družini,

- izobraževalne in praktične delavnice na temo razvijanja odzivnega in senzibilnega starševstva,

- izvajanje počitniških aktivnosti za otroke, organizirano občasno varstvo otrok,

- izvajanje tematskih piknikov za družine, kulinaričnih družinskih delavnic, medgeneracijskih delavnic, športno-družabnih srečanj, ustvarjalnih delavnic.

Program centra sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Finančno program podpirajo tudi Mestna občina Murska Sobota ter občine Gornja Radgona, Beltinci in Moravske Toplice. Podporni partnerji projekta so Center za socialno delo Murska Sobota, Osnovna šola III Murska Sobota, Klub prekmurskih študentov, Konjeniško društvo Kopito, Zavod Roka, Hiša vzhajajočega sonca in Hiša Sadeži družbe Murska Sobota.