SI EN DE

ŠPORT

 

  • POSLANSTVO

Pomagati mladim in jih vzpodbujati k športni aktivnosti, ki je nujna za zdrav razvoj mlade osebnosti. Opozoriti na pereča vprašanja znotraj športa, kot so npr. uporaba in jemanje nedovoljenih poživil, nasilje in nestrpnost, ki pogosto spremljata športne dogodke …

  • ZAKAJ ŠPORT?

Tempo življenja, ki nas dandanes spremlja, je hiter, zato nam primanjkuje ne le časa za svoje bližnje, ampak tudi za počitek, sproščanje in nenazadnje za rekreacijo. Gibanju in športu namenjamo vedno manj časa, glavni krivec za to pa je vedno bolj razširjen sedeči način življenja – preveč časa porabimo za delo z računalnikom, za gledanje televizije, igranje računalniških iger ipd.

  • ZAKAJ MLADI?

Vzorci gibanja in športnega udejstvovanja, ki jih posameznik pridobi že v otroštvu, se pogosteje ohranijo vse življenje. Gibanje in šport sta ključnega pomena za zdravo rast in razvoj otroka in mladostnika, za razvoj spretnosti, prav tako vzpodbujata tudi delovanje umskih sposobnosti, vplivata na razvoj discipline in na socializacijo otrok in mladostnikov. Pomanjkanje športnega udejstvovanja lahko vodi do različnih bolezni in drugih prizadetosti, celo do smrti.

  • PODROČJA DELOVANJA

OTROCI
- Organiziranje različnih iger, s pomočjo katerih pri najmlajših zadovoljimo njihovo potrebo po gibanju, obenem pa na ta način spoznavajo tudi svet okoli sebe.

MLADI
- Spodbujanje mladih k zdravemu načinu življenja, k razmišljanju in zavzemanju za pravičnost, strpnost in spoštovanje drugih in drugačnih posameznikov in skupin.
- Motiviranje mladih za športno udejstvovanje.
- Pomoč pri izboljšanju športnih znanj, pri odpravljanju in zmanjševanju negativnih posledic sedenja in drugih negativnih vplivov sodobnega življenja, pri preprečevanju zdravju škodljivih razvad in zadovoljevanju njihove potrebe po tekmovalnosti.

MLADI TALENTI

- Iskali bomo mlade talente na področju športa in jih spodbujali pri razvijanju nadarjenosti.

 

Prostovoljna vključitev v Mladinski center RISKO je brezplačna a vendar se izplača! Je garancija, da tvoje življenje postane aktivno.

* Z vključitvijo v Mladinski center RISKO ne prevzameš nobenih obveznosti, dolžnosti in s tem niso povezane nobene pravice.

Posredovani osebni podatki bodo uporabljeni zgolj in samo v namene informiranja o aktivnostih Mladinskega centra RISKO.


Nekaj utrinkov z naših dogodkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

 MLADINSKI CENTER RISKO je v letih 2016 in 2017, 2018 in 2019, 2020 in 2021 ter 2022 in 2023 sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

                    

 

 

Prijavnica MLADINSKI CENTER RISKO
Fotografija galerije
Fotografija galerije
Fotografija galerije


EKSRP
ESRR