SI EN DE

XII. mednarodna konferenca IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE 10.6.2024

 

 

USPEŠNO ZAKLJUČENA XII. MEDNARODNA KONFERENCA »IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE"

RIS Dvorec Rakičan je organiziral XII. mednarodno konferenco “Izzivi in težave sodobne družbe”, ki je potekala 10. 6. 2024 v dveh vzporednih sekcijah in je združila strokovnjake in zainteresirane, predvsem iz področja vzgoje in izobraževanja. Konferenca je omogočila predstavitev številnih raziskovalnih in strokovnih dosežkov ter primerov dobrih praks, kar je znatno prispevalo k spoznavanju sodobnih pristopov in metod dela na področju izzivov in težav, s katerimi se srečujemo v sodobni družbi.

Konferenca je obravnavala tematske sklope:

- IKT in umetna inteligenca (vpliv IKT na izobraževanje, umetna inteligenca kot pripomoček za profesionalni razvoj učiteljev, medijska pismenost…);

- socialne veščine (socialna osamljenost, razvijanje socialnih in čustvenih kompetenc…);

- mentalno zdravje (emocionalna inteligenca, pozitivno razmišljanje, nenasilna komunikacija, tehnike sproščanja…);

- priseljenci (vključevanje v vzgojno-izobraževalni sistem, učni uspeh, diskriminacija, migracije…);

- nadarjeni otroci, otroci s posebnimi potrebami;

- medvrstniško nasilje ( preprečevanje medvstniškega nasilja, intervencije in podpora…).

Dogodek je povezal 72 avtorjev, iz Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine in Velika Britanije, ki so predstavili svoje prispevke. Raznolikost je omogočila bogato izmenjavo znanj in primerov dobrih praks ter izkušenj in kakovostnih razprav, ki bodo nedvomno prispevale k nadaljnjemu razvoju in izboljšavam na področju izzivov in težav, s katerimi se srečuje sodobna družba.

 

Organizacijski odbor RIS Dvorca Rakičan z veseljem izraža iskreno zahvalo vsem udeležencem, ki so se udeležili mednarodne konference, na kateri smo skupaj izmenjali primere dobrih praks na področju izzivov in težav sodobne družbe. Prisotnost in aktivno sodelovanje sta ključnega pomena za uspeh dogodka, saj so prav znanja, izkušnje in inovativne ideje pripomogle k bogati in plodni razpravi.

Srečanja, kot je bilo to, nam omogočajo, da širimo obzorja, se učimo iz uspešnih primerov ter gradimo močnejše in bolj povezane skupnosti. Angažiranost in prispevek k razpravam so bili neprecenljivi, za kar smo vsem udeležencem iskreno hvaležni.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in izmenjave znanj ter ob tem vljudno vabimo zainteresirano javnost na naš naslednji dogodek, mednarodno konferenco Prehrana, gibanje, zdravje, ki bo predvidoma novembra 2024.  O točnem datumu vas bomo pravočasno obvestili. Veselimo se vaše udeležbe in nadaljnje izmenjave znanj ter izkušenj.

Za več informacij in podrobnosti o konferenci ter prihajajočih dogodkih, prosimo, obiščite našo spletno stran.

 

Organizacijski odbor mednarodne konference

 

Program mednarodne konference je dostopen tukaj

Potrdilo o mednarodnosti je dostopno tukaj

Zbornik strokovnih prispevkov bo dostopno tukaj

Zbornik recenziranih povzetkov bo dostopen tukaj



EKSRP
ESRR