SI EN DE

VABILO NA ZAKLJUČNI DOGODEK OPERACIJE MOSTOVI: Socialna ekonomija - mostovi med potrebami in priložnostmi okolja

V okviru operacije MOSTOVI vas projektni partnerji vabimo na zaključni dogodek, ki bo potekal v petek, 21. julija 2023, s pričetkom ob 15. uri na dvorišču pri maneži v RIS Dvorcu Rakičan.

 

Namen dogodka je predstaviti različne načine vključevanja in integracije ranljivih skupin v svoje delo, razvoj novih storitev ter produktov. Predstavili vam bomo storitev terapije s konji ter športno-rekreativno jahanje, prav tako pa tudi sonaravni terapevtski vrt, ki je bil urejen na socialni kmetiji Korenika v Šalovcih.

 

Izvedli bomo tudi okroglo mizo o socialnem podjetništvu, kjer se bomo z gosti pogovarjali o načelih in aktualnih trendih na področju socialne ekonomije ter skupaj iskali potenciale in konkretne možnosti za razvoj in delovanje socialnih podjetij v Pomurju ter vam predstavili nekaj primerov uspešnih zgodb iz lokalnega okolja.

 Gosti okrogle mize bodo:
Goran Miloševič iz Eko-socialne kmetije Korenika,
Sanja Zelko iz Društva Mozaik,
Matej Verbajs iz Zveze paraplegikov Slovenije,
Tomaž Rous iz socialnega podjetja ZRIRAP iz Beltincev.

 

Po koncu okrogle mize bo sledil še nastop Prekmurske godbe Bakovci

 

Vabljeni, da se nam pridružite na dogodku ter z nakupom lokalnih izdelkov na stojnicah podprete dobre zgodbe iz okolja. Na stojnicah boste lahko nakupili izdelke:
- Eko-socialne kmetije Korenika,
- Naravne kozmetike Fajn,
- Eko izdelke socialnega podjetja ZRIRAP,
- Izdelke Društva Pomelaj iz Lendave.

 

Aktivnost se izvaja v okviru operacije MOSTOVI, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

  



EKSRP
ESRR