SI EN DE

Italijanska kuhinja z Luigijem

Prostovoljec Evropske Solidarnostne Enote iz Italije Luigi je v Hiši Sadeži družbe Murska Sobota pripravila delavnico italijanske kuhinje. Skupaj z udeleženci delavnice je pripravil špagete "Carbonara" in bruskete. 

Udeleženci so bili zelo navdušeni nad italijansko kulinariko. Mi pa smo še posebej ponosni na Luigija, saj je prostovoljec premagal svoj strah pred kuhanjem in vodenjem delavnice. Delavnica je kljub jezikovnim oviram potekala zelo sproščeno. 

 

Sestavine, ki jih je uporabil prostovoljec Luigi: 

Špageti Carbonara: 
-špageti 
-slanina 
-en paket jajc 
-sir (slan sir, pecorino romano) 
-sol
-poper 
 
Bruskete: 
-kruh (lahko francoz - 1kg oz. odvisno za koliko ljudi je potrebno)
-češnjev paradižnik 
-sveža bazilika 
-olivno olje 
-sol 


EKSRP
ESRR