SI EN DE

Sobi v grajskem stolpu***

 

V dvorcu Rakičan ponujamo dve sobi v grajskem stolpu s kategorizacijo treh zvezdic (***).


Soba v grajskem stolpu *** je primerna za posameznike, družine ali pare. V grajskem stolpu lahko doživite čarobnost panonskih ravnic, uživate v čudovitem razgledu na grajski park ali na grajsko dvorišče. 

Sobi v grajskem stolpu sta opremljeni s privat kopalnico s tušem, brezplačnim internetom in TV z NEO sprejemnikom, manjšim hladilnikom, grelnikom vode in turističnimi brošurami.  

 

V RIS Dvorcu Rakičan razpolagamo s 54 ležišči. Nudimo enoposteljne, dvoposteljne, triposteljne, štiriposteljne  in petposteljne sobe.

Za rezervacije ali dodatne informacije nas lahko pokličete na: (02) 535 18 91 ali nam pišete na: booking@ris-dr.si

Dežurni telefon med vikendi (sobota, nedelja med 10:00 in 16:00): 051 261 557

  

Bivanje hišnih ljubljenčkov ni dovoljeno.

 

POMEMBNO OBVESTILO!

V nastanitvenih obratih lahko bivajo le osebe, ki imajo ob prijavi (pogoj PCT):

dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;
dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema:

drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni,

prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca preteklo najmanj 21 dni,
odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag preteklo najmanj 14 dni;

dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, razen, če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali
potrdilo zdravnika, da so prebolele COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Dokazila o testiranju se upoštevajo, če so bila izdana v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski federaciji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike.

Ponudniki nastanitvenih storitev naj ob prijavi v nastanitveni obrat gosta seznanijo oziroma opozorijo, da je za koriščenje navedenih storitev potreben pogoj PCT.

Za izpolnjevanje pogoja PCT se upoštevajo testi HAG in testi PCR, ki jih izvaja pooblaščeni izvajalec Ministrstva za zdravje. Nastanitveni obrat lahko svojim gostom ponuja testiranje na lokaciji nastanitvenega obrata, v kolikor zagotovi, da testiranje izvaja pooblaščeni izvajalec Ministrstva za zdravje.

V kolikor se gost ne želi izjasniti glede izpolnjevanja pogoja PCT, lahko ponudnik nastanitveni storitev gosta zavrne. Gostinski in nastanitveni obrati lahko z obvestili ob vhodu goste opozorijo na obveznost izpolnjevanja pogoja PCT.

V nastanitvenih obratih lahko brez opravljenega testa na virus SARS-CoV-2 in ostalih v predlaganem odloku naštetih dokazil bivajo tudi vse osebe, ki še niso dopolnile 15 let in bivajo skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.

Vir: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-prodaje-blaga-in-storitev/